Ostronmussling kan odlas för att rena förorenad mark och den bryter ner alla gifter till ofarligheter. Googla på den och du hittar mycket intressant. Hårdstekt, sedan gräddstuvad med mycket dill, sedan på rostat bröd, en av mina favoriter:)
I Asinen anses den mycket nyttig och hälsofrämjande, tar ner kolesterolhalten bla.
Använd inte för grova svampar eller delar, om de är sega kan du torka dem och köra dem i mixern så får du ett mycket bra svampmjöl att använda som krydda:)
Du kan kolla här om inte annat:)
http://www.youtube.com/watch?v=XI5frPV58tY
Bra tips om svampmjöl - jättebra att smaksätta olika rätter med. Intressant detta med rening och nedbrytning av gifter. De ansamlas inte i svamparna då?
Trots att jag plockat mycket svamp under åren har jag aldrig träffat på den här arten förut - hur växer den “normalt”?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.