Bilder och beskrivningar av våra bästa matsvampar...
Läs eller lämna svamprapporter...
Diskutera svamp...
Läs eller lämna bästa svamprecepten...
Sök efter svampar i databasen...
Lär känna de farligaste giftsvamparna...
Ordlista...
Information om SvampGuiden
Länkar till andra svampsidorsvampguiden

Svamptork finns att köpa på svamping.se

Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan.

Driftstörningar på svampguiden har pågått till och från under de senaste veckorna och förväntas pågå framöver. Därför kommer hemsidan inom kort att flyttas till en ny server och samtidigt få ett helt nytt utseende. Ber om överseende med störningarna tills dess
/Michael

Rädda gammelskogen!

Svampguiden för din smartphone
Available in Windows Phone Store Available in Android Market

Information om giftsvampar på 29 olika språk! Information om giftsvampar på 29 olika språk!

Vad är Allemansrätten?

 

 

232 st besökare just nu
 Svampguiden finns nu för iPhone!
SvampGuiden för iPhone finns nu tillgänglig för nedladdning i AppStore. Ett kul projekt där en hel svampbok ryms i mobiltelefonen som man ändå alltid har med sig.

Stöter du på problem vid användningen av appen, läs först vanliga frågor och svar i vår FAQ. Om problemet kvarstår kan du kontakta oss via den e-postadress som finns angiven under "Mer" och "Om Svampguiden" i appen.

Totalt finns över 200 arter beskrivna och illustrerade med över 600 bilder. I anslutning till varje artbeskrivning finns bilder samt länkar till förväxlingssvampar så du enkelt kan se vilka svampar som är snarlika. Databasen är naturligtvis integrerad i applikationen så att du inte behöver vara uppkopplad när du söker information.

Det finns också en enkel svampnyckel som kan guida dig fram till rätt artbestämning. Genom att svara på enkla JA- och NEJ-frågor om svampen du har hittat kan du få vägledning och tips om vad det kan vara för art.

Du kan även spara dina svampställen med hjälp av iPhones inbyggda GPS och kartfunktioner vilket gör det enkelt att hitta tillbaka när som helst. Känner du dig givmild kan du välja att dela med dig av dina svampställen till vänner och bekanta via några enkla tryckningar.

Svampguiden för iPhone innehåller också en illustrerad ordlista där termer och begrepp förklaras på ett lättbegripligt sätt.

Michael Krikorev som står för bilder och beskrivningar är utbildad biolog och leder svampkurser och utflykter om höstarna. Han har också skrivit flera svampböcker och driver hemsidan svampguiden.com som är Sveriges mest besökta svampsida.

Magnus Rosén har jobbat med systemutveckling sedan mitten av 90-talet och jobbar just nu som konsult, samt driver företaget semaro som har inriktat sig på lösningar för mobila plattformar.

Vi hoppas att du får stor nytta av Svampguiden för iPhone, och lycka till i svampskogen!
  © SvampGuiden 1997- 2015  [login]